Події

Військові бази в Грузії будуть облаштовані за стандартами США і НАТО

Усі військові бази, розташовані в Грузії, будуть облаштовані за єдиними стандартами, як в США і країнах НАТО, заявив у понеділок міністр оборони Грузії Іраклій Гарібашвілі в ефірі грузинського телеканалу "Палітраньюс".

"За моїм дорученням, за єдиним стандартом будуть облаштовані абсолютно всі бази, як це існує в США", - сказав міністр, зазначивши, що Грузія взяла той самий стандарт, що і в американській армії і провідних країнах НАТО.

Гарібашвілі не уточнив терміни, які будуть потрібні на завершення цього процесу.

Він повідомив, що в поточному році на озброєння Сил оборони Грузії, буде витрачено з оборонного бюджету від 100 до 120 млн ларі (від понад $ 33 млн до $ 40 млн).

При цьому він нагадав про спільну з США програму підготовки грузинських військовослужбовців GDRP (програма готовності оборони Грузії), у рамках якої за участю американських військових інструкторів ведеться підготовка піхотних батальйонів з акцентом на ведення оборонних дій.

"Після завершення цієї програми, у нас буде можливість самим, без будь-якої допомоги і без інструкторів, продовжити підготовку нашої армії", - підкреслив Гарібашвілі.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ