Події

Слідство у справі МН17 не говорить, чи є генерал ФСБ РФ Бурлака фігурантом розслідування, однак запевняє, що продовжує встановлювати відповідальних

Слідство з розслідування обставин загибелі рейсу МН17 не коментує інформацію про те, що генерал-полковник російської ФСБ Андрій Бурлака ідентифікований як зацікавлена особа, однак запевняє, що розслідування триватиме доти, поки не будуть встановлені відповідальні за цю трагедію.

Так у понеділок на прес-брифінгу керівник слідчої групи Дігна ван Бутзелар (Digna van Boetztlaer) відповіла на питання агентства "Інтерфакс-Україна". Раніше повідомлялося, що дослідницька група Bellingcat ідентифікувала Бурлаку як одного з причетних до справи про збитий "Боїнг" MH17.

"Ми хочемо знайти правду, ми хочемо, щоб було зрозуміло, хто відповідальний за те, що сталося, і ми робимо це крок за кроком", - заявила вона.

Розповідаючи про те, як довго триватимуть слідчі дії, Бутзелар зазначила, що коли в 2014-му році це розслідування було розпочато, "ми не очікували, що будемо сьогодні з цією справою тут, у суді". "Це був покроковий процес, і ми підемо туди, куди нас приведе розслідування. Ми говорили, що розслідування триває, щоб встановити правду і тих, хто віддав наказ щодо цього "Бука", - підкреслила прокурор.

Разом із тим, Бутзелар утрималася від того, щоб надати деталі розслідування, яке триває.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ