Події

Перший ступінь американської ракети-носія Falcon 9 здійснив успішну посадку на платформі в Атлантиці

Багаторазовий перший ступінь американської ракети-носія Falcon 9, яка стартувала в четвер на орбіту з 60 інтернет-супутниками, здійснила успішну керовану посадку на плавучій платформі в Атлантиці, повідомила компанія-розробник SpaceX.

Посадка на автоматичну плавучу платформу Just Read the Instructions, яка перебувала в Атлантиці, була здійснена через 8 хвилин 58 секунд після старту ракети.

Як повідомлялося, важка ракета-носій Falcon 9 стартувала на орбіту з супутниками, призначеними для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink компанії SpaceX.

Запуск двоступеневої ракети Falcon 9 компанії SpaceX був здійснений 3 червня о 21:25 за часом Східного узбережжя США зі стартового комплексу LC-40 на космодромі NASA на мисі Канаверал в штаті Флорида.

Перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9 використовувався вп'яте.

Група супутників Starlink буде виведена на орбіту висотою 290 км. Після перевірки інженерами SpaceX їх працездатності, супутники з використанням власних іонних двигунів піднімуться на орбіту висотою 550 км.

Це вже восьме виведення на орбіту групи інтернет-супутників, починаючи з травня минулого року, в рамках проекту Starlink. З урахуванням нинішніх супутників орбітальне угруповання SpaceX буде складатися вже з 480 космічних апаратів системи Starlink.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

Власник компанії SpaceX Ілон Маск повідомляв, що для забезпечення мінімального покриття потрібно, щонайменше, шість запусків ракет з 60 супутниками, тобто 360 апаратів, а для середнього - 12 запусків, які дозволять створити угруповання з 720 апаратів.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ