Події

У Вашингтоні вводять комендантську годину через заворушення

Мер Вашингтона Мюріел Баузер оголосила в понеділок про введення в американській столиці комендантської години, повідомляє CNN.

Комендантська година розпочнеться о 19:00 за місцевим часом у понеділок. Вона буде діяти два дні.

Також можливість ввести комендантську годину розглядає і мер Нью-Йорка Білл де Блазіо.

"Ми повинні вивчити цю можливість", - заявив він у понеділок журналістам, зазначивши, що разом із губернатором штату Нью-Йорк обговорить цей варіант у найближчі години.

Ці заходи вживаються владою міст у відповідь на безперервні заворушення. Протести у всій країні почалися у відповідь на смерть афроамериканця Джорджа Флойда. Чоловік був затриманий поліцейськими 25 травня в Міннеаполісі. При затриманні один із поліцейських натиснув на шию Флойда коліном. Згодом афроамериканець помер у реанімації, а відео його затримання потрапило в інтернет. У багатьох містах США мирні акції протестів перетворилися на безлади, зіткнення з поліцією і погроми.

Учасники протестів вважають, що цей випадок ілюструє те, що в США часто ставлення до порушника з боку співробітників сил правопорядку - різне в залежності від расової приналежності людини. Наприклад, як вважають учасники протесту, до чорношкірих у США ставлення в цих ситуаціях більш жорстке, ніж до білих американців.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ