Події

Українська делегація в ТКГ наполягала на безстроковому і безумовному дотриманні режиму тиші на Донбасі

Українська делегація на початку зустрічі Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з врегулювання ситуації на Донбасі в режимі відеоконференції 27 травня наголосила на необхідності встановлення безстрокового, безумовного та стійкого дотримання режиму тиші.

"Крім того, Україна наполягла на необхідності забезпечення з боку російської сторони безумовного та безперешкодного доступу СММ ОБСЄ для фіксації, зокрема, можливих порушень режиму тиші, забезпечення руху гуманітарних місій. Представники СММ ОБСЄ повідомили про те, що їхні патрулі зафіксували сліди важкої техніки на території ОРДЛО України", - повідомляє в четвер прес-служба Офісу президента України.

В ОП зазначили, що досягнуто спільного розуміння між Україною та ОБСЄ безпекових питань, яке полягає в безумовному та повному виконанні СММ ОБСЄ наданого мандата всіма силами та засобами.

Українська делегація також зазначила, що під час позачергового засідання ТКГ 22 травня представники ОБСЄ не підтвердили фактів обстрілу з боку Збройних сил України.

У межах робочої групи з безпекових питань продовжилося обговорення питання щодо нових ділянок розведення сил і засобів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ