Події

Офіс генпрокурора розпочав провадження у справі віце-адмірала Чорноморського флоту РФ, який підбурював українських військовослужбовців до держзради

Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження за фактом участі віце-адмірала, начальника штабу - першого заступника командувача Чорноморського флоту Російської Федерації в підбурюванні українських військовослужбовців до державної зради.

"За даними слідства, протягом березня 2014 року високопосадовець, перебуваючи у м. Севастополі, діючи умисно та з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці, зміни меж території України, шляхом погроз застосування військовослужбовцями Збройних сил РФ фізичного насильства та зброї особисто схиляв українських офіцерів із числа командування Військово-Морських сил Збройних сил України до вчинення державної зради, а саме до переходу на бік ворога в період збройного конфлікту", - повідомляє прес-служба офіс генпрокурор.

Факти підбурювання було виявлено під час досудового розслідування в кримінальному провадженні факту пособництва зазначеного віце-адмірала у веденні представниками влади і Збройних сил Росії агресивної війни проти України.

Провадження розпочато за ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111 (підбурювання, державна зрада) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Служби безпеки України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ