Події

У Кабулі вітають оголошене талібами перемир'я на три дні

Президент Афганістану Ашраф Гані в суботу привітав триденне перемир'я, оголошене членами руху "Талібан" на честь завершення Рамадану, передають західні ЗМІ.

"Вітаю оголошене талібами перемир'я", - написав він у Твіттері.

Гані заявив, що урядові сили зі свого боку також готові дотримуватися режиму припинення вогню.

Раніше повідомлялося, що радикальне угрупування "Талібан" оголосило триденне перемир'я в Афганістані на честь завершення священного для мусульман свята Рамадан.

Представник талібів Забіхулла Муджахід у заяві, поширеній в суботу, заявив, що керівництво угруповання розпорядилося "ніде не проводити наступальних операцій проти ворога", а також, що таліби приймуть особливі заходи в сфері безпеки в ці три дні.

Крім того, керівництво угруповання заборонило бойовикам проникати в райони, контрольовані урядом Афганістану. Це зроблено для того, щоб "співвітчизники змогли спокійно відсвяткувати Ід-аль-Фітр", наголошується в заяві.

Перемир'я почне діяти з неділі, коли в мусульманських країнах відзначатимуть ісламське свято Ід-аль-Фітр, що знаменує кінець Рамадану.

На цьому тижні переговори в Кабулі і в Досі з обома сторонами конфлікту провів американський спецпредставник з питань Афганістану Залмай Халілзад. Він заявив, що всі зустрічі пройшли конструктивно.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ