Події

"МХП" зараз іде у бік кулінарної компанії

Власник агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт" (МХП) Юрій Косюк повідомив, що нині його бізнес розвивається у бік кулінарної компанії, зокрема "МХП" цікава зміна концепції ресторанів швидкого харчування.

"МХП" зараз йде у бік кулінарної компанії. Нам цікава зміна концепції ресторанів швидкого харчування. Коли в таких ресторанах не буде кухні, лише клієнтський сервіс. Такі ресторани дуже ефективно управлятимуться. Ми хочемо вбити так звану кухонну неефективність - у процесах, у витраті продуктів, у великій кількості відходів. Нам це дуже цікаво", - зазначив він в інтерв'ю виданню "Новое время".

Перспективним напрямом для інвестицій власник "МХП" вважає також стартапи, при цьому компанія не обмежує себе за напрямами розробок.

"Багато що (цікавить - ІФ). Від холодильника, який подає команди, яку їжу треба в нього поставити, до логістики, яка відбувається без людини. Штучний інтелект в управлінні пташниками за відсутності людини. Нам не потрібні лікар, зоотехнік, менеджер об'єкта, якщо їхні функції може виконувати програма. Застосування цим людям можна знайти в інших місцях, передусім у сервісі", - зазначив Косюк.

"МХП" - найбільший виробник курятини в Україні. Здійснює також виробництво зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На європейський ринок "МХП" постачає охолоджені півтуші курей, які переробляють, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах та Словаччині.

У лютому 2019 року "МХП" завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Засновником і мажоритарним акціонером "МХП" є український бізнесмен Юрій Косюк.

Чистий прибуток "МХП" у 2019 році зріс в 1,7 раза порівняно з 2018 роком - до $215 млн. Виручка в 2019 році збільшилася на 32% - до $2,06 млрд.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ