Події

НАБУ запобігло перерахунку 300 млн грн компанії екс-чиновника, підозрюваного в мільярдних зловживаннях

На початку травня 2020 року Вищий антикорупційний суд наклав арешт на понад 300 млн грн, які незаконним способом намагалися стягнути з АТ "Укрзалізниця", повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро.

"Детективи Національного бюро спільно з САП забезпечили накладення арешту на 301 млн грн, які намагалася стягнути з АТ "Укрзалізниця" компанія, афільована з колишнім міністром доходів і зборів, підозрюваним у нанесенні понад 100 млрд грн збитків державі", - йдеться в повідомленні на сайті НАБУ.

Також зазначається, що з ініціативи НАБУ і САП накладено арешт на 1 тис. вагонів, придбаних цією ж компанією, на думку слідства, за рахунок незаконно отриманих коштів.

"Це майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Орієнтовна вартість вагонів перевищує 500 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в грудні 2019 року кримінальне провадження за підозрою екс-міністра доходів і зборів передали до Національного бюро. В рамках розслідування НАБУ і САП вжили всіх необхідних заходів для збереження майна, яке "може бути використано для відшкодування збитків, завданих незаконними діями топчиновників часів президентства Віктора Януковича".

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ