Події

Зеленський запропонував Кабміну внести в Раду в 3-міс. термін законопроект про одноразове декларування

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Кабінету міністрів з пропозицією розробити і внести до парламенту законопроект про одноразове декларування (амністію).

"Ці законодавчі зміни повинні бути підготовлені в тримісячний термін у співпраці з експертами, бізнесом і комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики", - повідомляється на сайті глави держави в четвер.

Таку пропозицію президент зробив разом із підписанням податкового закону №1210, що імплементує план дій BEPS і необхідного для нової програми з Міжнародним валютним фондом (МВФ), але критикованого бізнесом за низку недоліків.

Зеленський вважає допустимою амністію окремих активів за плату нижче 5%.

"Можливо, нерухомість можна амністувати під менший відсоток або навіть під нуль. Потрібно перегорнути цю сторінку історії, щоб всі українці хотіли бути платниками податків", - сказав глава держави під час прес-конференції в середу.

Як зазначив Зеленський, нині питання умов введення амністії капіталів є дискусійним, зокрема, через складну ситуацію в країні.

Раніше законопроект про податкову амністію №1232 пропонував механізм добровільного декларування фізособами прихованого доходу, ставки оподаткування 5% і 10%, а також знижену 2,5% при інвестуванні в облігації внутрішньої державної позики.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ