Події

В Україну прибула гуманітарна допомога від Азербайджану для боротьби з коронавірусом

Заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква зустрів у Міжнародному аеропорту "Бориспіль"(Київ) літак, який доставив із Баку гуманітарну допомогу Україні в рамках протидії поширенню COVID-19.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, гуманітарний вантаж загальною вагою 23 тонни, зокрема, включає: 100 тис. медичних масок, 5 тис. захисних комбінезонів, а також безконтактні термометри, дезінфектори та інше медичне обладнання.

"Домовленості про надання зазначеної гуманітарної допомоги були досягнуті за результатами телефонної розмови президента України Володимира Зеленського і президента Азербайджану Ільхама Алієва, що відбулася 26 березня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Жовква зазначив, що Україна глибоко вдячна Азербайджанській Республіці й особисто президенту Ільхаму Алієву за надану гуманітарну допомогу, що є особливо цінним у непростий час боротьби зі світовою пандемією коронавірусу.

Заступник глави ОП наголосив, що цей крок став черговим свідченням міцності стратегічного партнерства між Києвом і Баку.

Крім того, з нагоди Всесвітнього дня вишиванки Володимир та Олена Зеленські передали президенту Азербайджану Ільхаму Алієву та його дружині Мехрібан Алієвій традиційні українські вишиті сорочки.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ