Події

Буду займатися питаннями Криму і публічної дипломатії - Джапарова

Еміне Джапарова, кандидат на посаду першого заступника міністра закордонних справ України, повідомила, що буде займатися на цій посаді питаннями Криму і публічної дипломатії.

"Займатися буду декількома напрямами, зокрема питаннями Криму і публічної дипломатії. Звичайно, призначення кримськотатарської жінки на таку високу посаду є першим в історії цієї держави. Так, це відповідний сигнал. (Всі журналісти запитують про це). Так, кожен цей сигнал сприйматиме по-своєму", - написала вона в Facebook у понеділок.

Джапарова пообіцяла, що буде дуже відкритою до міжінституційної співпраці і з громадським сектором.

Також вона нагадала, що процедура її призначення на посаду першого заступника міністра закордонних справ України передбачає після узгодження президентом України подання від Міністерства закордонних справ України, яке відбулося в понеділок, спеціальну перевірку і зрештою, призначення Кабінетом міністрів України.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський погодив призначення Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ України.

Джапарова у 2002-2003 роках працювала на громадських засадах помічницею з питань національних меншин у службі першого віце-прем'єр-міністра України з гуманітарних питань. З березня 2008 року до січня 2010 року обіймала посаду аташе у відділі соціально-гуманітарних питань Департаменту культурного та гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ України. З жовтня 2015 року до квітня 2016 року працювала радником міністра інформаційної політики з питань інформаційної політики щодо Криму. 20 квітня 2016 року призначена на посаду першого заступника міністра інформаційної політики України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ