Події

Парламент Ізраїлю ухвалив склад нового уряду

Кнесет (парламент) Ізраїлю 73 голосами "за" і 46 "проти" ухвалив склад нового уряду, який представив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньягу, поклавши край більш ніж річного політичного глухого кута.

"Народ хотів єдності, і це те, що він отримав", - сказав Нетаньягу парламентаріям, зазначивши, що прагне уникнути четвертих парламентських виборів.

Згідно його угоди з лідером партії "Кахоль-Лаван" Бенні Ганцем, який був його противником на виборах, Нетаньягу залишиться прем'єр-міністром протягом 18 місяців, після чого повинен буде передати владу своєму новому партнеру. Ганц до того, як стане прем'єром, займе в новому кабінеті посаду міністра оборони.

В уряді буде 36 міністрів - це рекордна кількість в історії Ізраїлю.

Політична криза в Ізраїлі тривала 18 місяців. В країні протягом року тричі проходили вибори, і завжди і праві, і ліві партії отримували в парламенті приблизно однакову кількість місць, що перешкоджало формуванню уряду. За підсумками виборів у квітні і вересні 2019 року ні Ганцу, ні Нетаньягу не вдалося сформувати уряд.

Після виборів у березні 2020 року Нетаньягу і Ганц провели переговори щодо формування ротаційного уряду, які успішно завершилися наприкінці квітня.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ