Події

Глава МВС Франції вважає, що внутрішні кордони в ЄС необхідно відкривати узгоджено

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер заявив про необхідність координації на рівні ЄС відкриття внутрішніх кордонів в Шенгенському просторі, обмеження на яких були введені через пандемію Covid-19.

"Важливо, щоб ми могли прийняти скоординоване рішення на європейському рівні, особливо за внутрішніми шенгенськими кордонами. Але сьогодні це відбувається не так", - заявив глава французького МВС.

Так Кастанер відреагував на оголошення Італією в суботу про відкриття з 3 червня кордонів для туристів з ЄС і про скасування обов'язкового карантину через коронавірус для прибулих з-за кордону.

"Односторонні рішення Іспанії на цьому тижні, Італії - сьогодні вранці не сприяють тому, що ми повинні робити разом, щоб працювати солідарно", - сказав міністр.

Він мав на увазі недавнє рішення Мадрида про введення чотириденного карантину для всіх осіб, які приїжджають з-за кордону, яке не сподобалося Парижу, зазначає в суботу Le Figaro.

Газета нагадує, що Європейська комісія в минулу середу також висловилася за "узгоджене і недискримінаційне" відкриття внутрішніх кордонів в ЄС у міру поліпшення епідеміологічної обстановки.

Генеральна дирекція міністерства охорони здоров'я Франції оголосила в суботу, що нині в країні госпіталізовано з діагнозом "коронавірус" 19432 хворих. Це на 429 менше, ніж було напередодні.

Всього у Франції з початку епідемії було госпіталізовано 98449 пацієнтів. За цей час вилікувалися і виписалися з лікарень 61066 людей.

За минулу добу в країні померли 96 інфікованих Covid-19 (104 днем раніше). Загальна кількість летальних випадків серед коронавірусних хворих зросла до 27625.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ