Події

Медики Запоріжжя так і не отримали доплат за боротьбу з COVID-19 у березні, мерія хоче допомогти з держбюджету

Міська влада Запоріжжя виділить 1 млн грн на доплату медикам, задіяним у лікуванні хворих на COVID-19, оскільки, обіцяних їм доплат від держави досі немає, заявив міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Як зазначив мер на своїй сторінці у Facebook, проект рішення про виділення з міського бюджету Запоріжжя 1 млн грн для доплат медикам, задіяним у боротьбі з короновірусною інфекцією, буде внесено на затвердження найближчої сесії Запорізької міськради.

За його словами, до таких дій міська влада вдалася у зв'язку з відсутністю обіцяних доплат медикам за березень у розмірі 300 відсотків від окладів із державного бюджету.

"Центральна влада заявила, що гроші з держбюджету за березень (!) давно розподілені по областям, але до міських закладів охорони здоров’я вони й досі не дійшли. Далі боротися з бюрократією ми не маємо права. Ми знайдемо 1 млн грн, щоб забезпечити медиків тим, що їм належить", - заявив Буряк.

При цьому він уточнив, що міська влада сподівається, що ці кошти буде компенсовано міському бюджету. А також наголосив, що "місто" вже спрямувало на боротьбу з короновірусом 100 млн грн.

Мер Запоріжжя також повідомив, що за квітень місто отримає 9 млн грн на доплати для медиків, але у зв'язку зі зміненою системою виплат, ці кошти мають надійти від Національної служби охорони здоров'я України безпосередньо до лікарень, "де їх розподілять головні лікарі, а не чиновники облдержадміністрації".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ