Події

Порошенко: Заборона російських соцмереж позбавляє РФ одного з інструментів у гібридній війні проти України

Заборона російських соцмереж позбавляє країну-агресора одного з інструментів у гібридної війні проти України, вважає п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність".

"Це значною мірою позбавляє Росію одного з ключових інструментів у гібридній війні проти України, зменшує можливість інфільтрації ідей "русского мира" та промивання мізків російською пропагандою. А також зменшує можливість збору персональних даних та завдає удару по роботі російських спецслужб", - наводить слова Порошенка прес-служба "Європейської солідарності".

Порошенко подякував народним депутатам за "принципову позицію" з питання підтримки заборони на російські соціальні мережі.

"Я вдячний народним депутатам своєї та інших фракцій, які скликали позачергове засідання і голосуванням висловили принципову політичну позицію", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося раніше, президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2020 року " Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Зазначене рішення, зокрема, передбачає застосування санкцій щодо російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, зокрема Mail.ru, "ВКонтакте", "Однокласники" та інших.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ