Події

Останні два теракти в Афганістані здійснила ІД, а не таліби - спецпредставник США

Спецпредставник США з Афганістану Залмай Халілзад повідомив, що два теракти в Афганістані на цьому тижні здійснили бойовики терористичної організації "ІД-Хорасан", а не афганські таліби, як раніше вважав уряд країни.

"Замість того, щоб потрапляти в пастку ІД, і відкладати мирний процес або ж створювати перешкоди, афганці повинні об'єднатися, щоб покінчити з цією загрозою і скористатися історичною можливістю встановлення миру", - написав дипломат у Твіттері.

Раніше повідомлялося, що на поточному тижні в Афганістані було скоєно два теракти, що забрали життя декількох десятків людей. Терорист-смертник привів у дію вибуховий пристрій під час похорону начальника поліції одного з округів в провінції Нангархар. У Кабулі група бойовиків здійснила збройний напад на лікарню "Лікарів без кордонів", у результаті якого загинули 24 людини, серед них двоє новонароджених.

Рух "Талібан" оголосив про свою непричетність до цих терактів.

Проте, президент Афганістану Ашраф Гані в зверненні до нації сказав, що віддав силовим відомствам країни наказ перейти до наступальних дій проти руху "Талібан".

Таліби заявили, що готові до дій у відповідь.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ