Події

Черкаська ОДА звернулася до Кабміну з проханням дозволити роботу непродовольчих ринків та внутрішньообласного транспорту

Черкаська обласна державна адміністрація звернулася до Кабінету Міністрів України з листом, в якому просить дозволити роботу непродовольчих ринків та внутрішньообласного транспорту, повідомив голова ОДА Роман Боднар.

"Сьогодні відбулася зустріч із підприємцями, які працюють на непродовольчих ринках. Розуміємо, що питання надзвичайно важливе - багато людей працюють, багато людей отримують зарплати, і це, по суті, одне фінансове джерело для утримання сімей, тому для них це питання є важливим. Ми сьогодні порушували це питання на селекторній нараді, крім того, ініціювали офіційного листа до Кабінету Міністрів. Завтра буде засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, саме ця комісія уповноважена ухвалювати рішення", - заявив він у відеозверненні, оприлюдненому в Facebook.

Він наголосив, що епідеміологічна ситуація в Черкаській області не така напружена, як у низці інших регіонів країни.

"Ми вважаємо, що можемо розглядати питання роботи непродовольчих ринків за умови жорсткого дотримання карантинних вимог. Очікуємо найближчими днями відповідного рішення", - наголосив Боднар.

"Ще одне питання, яке ми ініціювали - це дозвіл на роботу внутрішньообласного та міського транспорту з урахуванням вимог до кількості пасажирів і з обов'язковим проведенням всіх дезінфекційних заходів в установленому порядку", - додав він.

Щойно уряд і державна комісія ТЕБ та НС ухвалять відповідні рішення, обласна комісія введе оновлені норми в дію, пояснив Боднар.

Як повідомлялося, станом на ранок 12 травня в Черкаській області зареєстровано один новий випадок COVID-19, померлих і видужалих не було (з початку пандемії - 343, 13 і 147 відповідно), наразі хворіє 183 людини (на одну більше за добу).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ