Події

ДБР повідомило про підозру ще одному беркутівцю у справі про розгін Майдану 30 листопада 2013 року

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань (ДБР) під процесуальним керівництвом прокурорів Офісу генерального прокурора повідомили про підозру колишньому міліціонеру полку особливого призначення "Беркут" Головного управління МВС України в місті Києві.

Екс-правоохоронця підозрюють у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством, службовому підробленні та у вчиненні посадовою особою за попередньою змовою групою осіб незаконного перешкоджання проведенню мітингів (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366 та ст. 340 Кримінального кодексу України ), повідомляється на сайтах ДБР і Офісу генпрокурора у вівторок.

За даними слідства, 30 листопада 2013 року міліціонер здійснив адміністративне затримання учасника мирного зібрання на майдані Незалежності, перевищуючи свої службові повноваження. Під час затримання боєць "Беркуту" застосував до потерпілого насильницькі дії. Отже, колишній правоохоронець незаконно перешкодив проведенню зборів. Також беркутівець вніс до рапорта про затримання завідомо неправдиві відомості, йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ