Події

Акціонери Nemiroff борються за оперативний контроль над компанією

Найбільший акціонер української горілчаної компанії Nemiroff Яків Грибов (володіє 40%) заявляє про зміну керівництва компанії та зміни в структурі її управління, тоді як сама компанія називає цю інформацію недостовірною.

"Акціонери Nemiroff зробили черговий крок у розвитку компанії: ухвалили рішення про розподіл функцій володіння та управління", – сказав Я.Грибов на прес-конференції в Києві у вівторок.

За його словами, за рішенням Nemiroff Holdings Limited (Кіпр) із посади генерального директора дочірньої компанії (ДП) "Українська горілчана компанія" (м. Немирів, Вінницька обл.) Nemiroff 5 квітня відкликано Аллу Глусь, а замість неї призначено Юрія Сорочинського, який мав вступити на посаду протягом доби.

Я.Грибов додав, що ухвалено рішення про відкликання з посади голови наглядової ради ДП Олександра Глуся, а також ліквідацію ТОВ "Керуюча компанія "Немирофф" (Київ), яку очолює А.Глусь.

Згідно з представленою на прес-конференції інформацією, 100% власником українських підприємств Nemiroff, а також російської, польської та угорських дочок виступає Nemiroff Holdings Limited, якою, у свою чергу, на 100% володіє компанія Nemiroff Vodka Limited. Кінцевими власниками виступають Я.Грибов, Анатолій Кіпіш – 35% мінус 2 акції та Степан Глусь (батько Алли та Олександра) – 25% + 2 акції.

Водночас ДП "Українська горілчана компанія" заявляє, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Ю.Сорочинський, представлений на прес-конференції як генеральний директор, станом на 12 квітня не обіймає цієї посади", – наголошує ДП, надаючи копію виписки з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб.

"Ніяких документів, оформлених відповідно до законодавства України, про звільнення Алли Глусь із посади генерального директора ДП "Українська горілчана компанія Nemiroff не отримувало", – йдеться в повідомленні.

Ю.Сорочинський у 1997-2006 роках очолював юридичний департамент Nemiroff, потім працював у Pricewaterhouse Cooper, а потім директором пов'язаної з А.Кіпішем ТОВ "Фордон Інвестментс та Менеджмент".

"Nemiroff Холдинг" постачає продукцію до 55 країн світу. В Україні компанії належать два лікеро-горілчані заводи, в Росії вона здійснює виробництво на потужностях ВАТ "Лікеро-горілчаний завод "Ярославський" (входить до ВАТ "Росспиртпром"). У жовтні 2010 року Nemiroff розпочав розлив продукції у Білорусі на потужностях РУП "Мінськ Кристал" (входить до концерну "Білдержхарчопром").

Минулого року компанія збільшила реалізацію алкогольної продукції на 3% – до 8,29 млн дал.

Компанія у 2010 році вела активні переговори про продаж із кількома потенційними покупцями, проте вони завершилися безрезультатно. Засновник холдинг "Російський стандарт" Рустам Таріко на початку березня цього року заявив, що холдинг перебуває в "активній стадії" переговорів щодо купівлі Nemiroff, незважаючи на висловлене раніше небажання власників української компанії продавати актив.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ