Події

У Херсоні поліція затримала одного з підозрюваних у спробі підпалу синагоги

У Херсоні правоохоронці затримали одного з підозрюваних у спробі підпалу будівлі іудейської релігійної громади 20 квітня, повідомляє прес-служба поліції Херсонської області.

"Сьогодні під час охорони громадського порядку в парку Слави поліцейські спільно з співробітниками обласного управління Служби безпеки України помітили двох схожих за орієнтуванням молодих людей. Зараз встановлено, що один із них і є підозрюваним у скоєнні цього злочину. Наразі з ним проводяться слідчі дії", - йдеться в повідомленні.

Начальник поліції області Олександр Прокудін зазначив, що для розкриття злочину співробітники поліції вивчили безліч відеозаписів з камер, встановлених на вулицях міста, і відтворили маршрут руху підозрюваних до скоєння злочину і після нього.

Як повідомлялося, в ніч на 20 квітня поліція отримала повідомлення про те, що на поріг будівлі іудейської громади на вул. Театральній в Херсоні кинули пляшку з горючою рідиною. Пожежі не сталося, тому що рідина не розгорілася.

За фактом спроби підпалу будівлі іудейської релігійної громади в Херсоні розпочато кримінальну справу, повідомила прес-служба поліції області. Розслідування ведеться за ст.15 (замах на злочин) та ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ