Події

Результати моніторингу забезпечення прав дітей, які повернулися на час карантину з інтернатів у сім'ї, обговорювалися на нараді в Чернігівській ОДА

Результати моніторингу забезпечення прав дітей, які повернулися в період карантину з інтернатів в сім'ї, обговорювалися за участю Уповноваженого Президента з прав дітей Миколи Кулеби під час селекторної наради в Чернігівській обласній державній адміністрації, повідомила прес-служба Офісу президента.

"В області 970 дітей, які цілодобово перебували в інтернатних закладах і були повернуті на час карантину в сім'ї. Перевірка показала, що 174 сім'ї (356 дітей) перебувають у складних життєвих обставинах", - повідомила заступник голови ОДА Наталія Романова.

Як зазначається, для запобігання проблемних ситуацій забезпечується контроль сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах і надання їм допомоги у вигляді продуктів харчування.

Також в області скоординована робота між профільними органами і службами з надання відомостей про дітей - жителів Чернігівщини, які повернулися на період карантину з інтернатних установ інших регіонів.

За інформацією прес-служби ОП, проблемним питанням на Чернігівщині залишається нестача фахівців із соціальної роботи - їх всього 154 з необхідних 500 осіб.

Зазначається, що під час карантину вони працюють у посиленому режимі.

"Пандемія нагадала нам про важливість координації роботи між освітніми, соціальними та медичними структурами для належного захисту прав та інтересів дітей", - зазначив Кулеба.

Зазначається, що в нараді взяли участь представники служб у справах дітей, управління освіти і науки, Департаменту соціального захисту населення, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, керівники об'єднаних територіальних громад.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ