Події

В Єврокомісії дотримуватимуться дистанційної роботи, де це можливо, до 25 травня

В умовах, коли низка країн Євросоюзу, зокрема господарів установ ЄС, планує початок поступового виходу з режиму ізоляції, Єврокомісія (ЄК) поки збереже заходи, введені у зв'язку з пандемією COVID-19, заявив офіційний представник ЄК Балаш Уйварі.

"Зважаючи на ситуацію у державах-членах, ми вирішили, що заходи, які нині діють в Єврокомісії, тобто дистанційну роботу всіх членів персоналу, які не займають найбільш важливих посад, буде продовжено, щонайменше, до 25 травня на об'єктах в Бельгії, Люксембурзі та Італії", - сказав Уйварі в четвер на брифінгу в Брюсселі.

Він також повідомив, що 61 співробітник ЄК показав позитивний результат на COVID-19, і вжито всіх необхідних заходів щодо колег, які мали з ними безпосередні контакти.

Уйварі при цьому зазначив, що в Єврокомісії є план поступового повернення до нормальної роботи в найближчі місяці з урахуванням заходів, що здійснюються в країнах-господарях, рекомендацій санітарних структур, власної медичної служби ЄК.

"І ми будемо стежити за тим, щоб дотримувалися необхідних заходів безпеки, соціального дистанціювання", - додав прес-секретар ЄК.

Бельгія, в столиці якої розташовується головна штаб-квартира Єврокомісії, розпочала реалізацію плану поступового виходу з режиму ізоляції 4 травня. З 11 травня додаються ще низка деяких додаткових заходів щодо відходу від обмежень при дотриманні рекомендації дотримуватися, де можна, дистанційної роботи.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ