Події

Екс-голова податкової Верланов оскаржить своє звільнення в суді

Екс-голова Державної податкової служби (ДПС) Сергій Верланов подав позов до Окружного адміністративного суду міста Києва проти Кабінету Міністрів і ДПС, в якому вимагає скасувати розпорядження уряду про своє звільнення.

"Серед вимог позову - визнати протиправним та скасувати розпорядження уряду від 24 квітня 2020 року №452-р, яким було звільнено Сергія Верланова з посади голови Державної податкової служби України, та поновити його на вказаній посаді", - повідомила прес-служба на сайті суду.

На думку позивача, оскаржуване розпорядження про звільнення є незаконним і таким, що порушує його трудові права та законні інтереси, йдеться в повідомленні.

Нині суд вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі, додали в прес-службі.

Уряд 24 квітня звільнив Верланова з посади голови Державної податкової служби, а наступного дня оголосив конкурс на нового голову відомства.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що вбачає підстави для розслідування правоохоронцями діяльності Верланова, повідомивши про скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ, на безпідставне блокування податкових накладних.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ