Події

На Тернопільщині у відділенні стаціонарного догляду за літніми людьми підтверджено COVID-19 у 16 підопічних і співробітників - Офіс омбудсмена

Департамент реалізації національного превентивного механізму секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини здійснив моніторинг відділення стаціонарного догляду за літніми людьми в с. Бариші Тернопільської області.

Уточнюється, що моніторинг здійснювали за допомогою засобів електронного зв'язку.

"Підтверджено інфекційне захворювання на COVID-19 у 16 із 19 підопічних і співробітників", - повідомляє прес-служба Офісу омбудсмена за підсумками моніторингу.

Одну з підопічних було госпіталізовано, ще одна відмовилася від госпіталізації. Всі хворі перебувають у стабільному стані й отримують медичну допомогу відповідно до протоколу у відділенні стаціонарного догляду, повідомив керівник Департаменту соціального захисту Тернопільської обласної державної адміністрації Вадим Боярський.

Він також уточнив, що Бучацька районна рада виділила додаткові кошти для відділення. Було придбано дезінфікувальні засоби, маски й захисні костюми, а також проведено дезінфекцію приміщень.

Окрім того, допомогу в забезпеченні засобами захисту надають співробітники Червоного хреста і благодійники.

Рішенням обласного штабу протидії поширенню коронавірусної інфекції в Тернопільській області для геріатричних закладів додатково виділено 500 тис. грн.

Як повідомлялося, станом на ранок 5 травня в Тернопільській області підтверджено 923 випадки COVID-19, 15 померли й 172 одужали.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ