Події

Фахівці РНБО приєдналися до робочої групи "Укроборонпрому" з реагування на кібератаки

Фахівці Ради національної безпеки України (РНБО) приєдналися до робочої групи з реагування на кібератаку на систему інформаційної безпеки ДК "Укроборонпром", яку було зафіксовано у квітні, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Окрім того, до робочої групи приєдналися експерти Департаменту кіберполіції, Державної служби спецзв'язку та захисту інформації і Ситуаційного центру забезпечення кібернетичної безпеки Служби безпеки України.

"Ми переконані, що нещодавній успішний досвід "Укоборонпрому" у стримуванні потужної кібератаки типу brute-force може допомогти убезпечити від подібних загроз інші державні підприємства та об’єкти критичної інфраструктури України. Тому ми налагодили обмін даними про кіберзагрози, спільно розробляємо методи ефективної протидії подібним атакам", - повідомив заступник генерального директора "Укроборонпрому" з безпеки Костянтин Бушуєв.

Він також зазначив, що в "Укроборонпромі" оновилася команда фахівців, відповідальних за кіберзахист й інформаційну безпеку підприємств концерну, і було впроваджено нові протоколи реагування на зовнішні атаки.

Як повідомлялося, наприкінці квітня 2020 року фахівці "Укроборонпрому" успішно стримали масовану кібератаку типу brute-force, під час якої було зафіксовано понад мільйон спроб доступів до електронних поштових скриньок співробітників концерну, які надходили з 18 країн Європи.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ