Події

Головний санлікар Черкаської області вважає передчасне зупинення карантинних заходів недоцільним

Директор Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України, головний державний санітарний лікар області Людмила Кравченко вважає недоцільною передчасну зупинку карантинних обмежень.

"Основне завдання на сьогодні попередити поширення інфекції і забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення на території області. Рішення ж Черкаського виконкому може призвести до ускладнень епідемічної ситуації як у місті, так і в області", - цитує її прес-служба Черкаської ОДА.

За її словами, щодня лабораторний центр отримує для дослідження більше 500 зразків біоматеріалів від контактних осіб, хворих з підозрою на коронавірус. 1 травня надійшло 1000 зразків.

"Сьогодні в області 70 інфікованих медиків, з них 22% - в Черкасах. Працюємо майже цілодобово. Тому зараз зупинити карантинні заходи вважаю недоцільним. Всі країни виходять з карантину поступово, тому переконана, що повинні дотримуватися відповідної постанови Кабінету міністрів", - зазначила Кравченко.

Крім того 2 травня Черкаська ОДА повідомила, що підготувала позов до Черкаського окружного адміністративного суду про скасування рішення Черкаського міськвиконкому щодо ослаблення карантину на території Черкас.

Черкаська ОДА також подала заяву про призупинення дії рішення Черкаського міськвиконкому до розгляду справи по суті, щоб не допустити поширення COVID-19 і убезпечити громадян.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ