Події

"Укравтодор" і дорожні компанії в присутності Зеленського підписали меморандум про захист прав працівників і створення нових робочих місць

Державне агентство автомобільних доріг ("Укравтодор") і учасники ринку підписали Меморандум про захист прав працівників дорожнього господарства і створення нових робочих місць у присутності президента України Володимира Зеленського.

"Меморандум передбачає офіційне працевлаштування всіх працівників компаній дорожньої галузі, забезпечення медичного страхування для всіх працівників, закріплення мінімальної заробітної плати для дорожніх спеціальностей на рівні 9 тис. 670 грн на місяць", - повідомляє в четвер прес-служба глави держави.

Зеленський зазначив, що вважає дуже правильним забезпечення мінімальної заробітної плати і медстрахування для всіх людей, які будуватимуть дороги в Україні. "Це зробить сферу будівництва доріг більш привабливою для працівників. Людям не потрібно буде їхати за кордон у пошуках роботи", - вважає він.

За прогнозами "Укравтодору", для виконання амбітного плану з оновлення більше 4 тис. км державних доріг у 2020 році дорожня галузь повинна додатково залучити понад 38 тис. дорожніх фахівців. Ще близько 120 тис. робочих місць буде створено в супутніх галузях: на ринку проектних та інжинірингових послуг, матеріального виробництва та обслуговування. Також очікується зростання зайнятості в сфері придорожньої інфраструктури.

Глава "Укравтодору" Олександр Кубраков зазначив, що вже сьогодні в дорожній галузі середня заробітна плата становить 16-17 тис. грн. "Я думаю, що це правильний тренд, і до кінця року ще більше компаній перетнуть цю межу із зарплат своїх робітників. Тоді Україна стане більш конкурентоспроможною в порівнянні з сусідніми країнами. Фахівцям цих професій просто не буде сенсу їхати в інші країни", - підкреслив він.

Кубраков також повідомив, що з 1 травня стартує онлайн-проект "Дороги та робота", який буде інформувати про актуальні вакансії в дорожній галузі і можливості розвитку.

Заступник керівника Офісу президента України Юлія Ковалів зазначила, що Державна податкова служба буде щомісяця моніторити виконання меморандуму усіма учасниками, перш за все, щодо зайнятості та рівня заробітних плат, а також сплати всіх податків.

"З підписанням цього меморандуму сподіваємося, що ми зможемо щомісяця показувати нові робочі місця з білою високою зарплатою і сплату податків компаніями", - сказала вона.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ