Події

"Всеукраїнську школу онлайн" за три тижні на ТБ подивилися 12,5 млн українців, на Youtube-каналі Міносвіти - 7,1 млн разів

Проект "Всеукраїнська школа онлайн" за три тижні трансляції показав 545 шкільних уроків, на Youtube-каналі Міністерства освіти та науки України заняття вже переглянули 7,1 млн разів, в ефірі українських телеканалів уроки побачили майже 12,5 млн українців.

"Найпопулярнішим предметом "Всеукраїнської школи онлайн" залишається англійська мова. Перший урок для 5-го класу станом на 24 квітня на Youtube-каналі МОН вже подивилися понад 95 тис. осіб. Також глядачі цікавляться математикою та українською мовою", - повідомляє у п'ятницю прес-служба Офісу президента України.

Перше відео фізичної зарядки, розміщене на Youtube, набрало понад 348 тис. переглядів. А за перші тижні відео з хештегом #руханка та #руханкатоп у соціальних мережах переглянули понад 20 млн разів.

Проект "Всеукраїнська школа онлайн" реалізується спільними зусиллями Офісу президента, Міністерства освіти та науки, комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, громадської спілки "Освіторія". Він викладає шкільну програму в новому, зручному та цікавому форматі, зазначають в ОП.

Знімальний процес проекту розпочався 27 березня, а перші уроки були показані в ефірі українських телеканалів 6 квітня. Щодня відбуваються зйомки в середньому 25 уроків. Щотижня в ефір виходить майже 130 уроків із 11 предметів для 5-11-х класів, а також "рухливі" уроки. Понад 40 українських вчителів погодилися викладати уроки для всієї України.

З метою уникнення помилок уроки тепер проходять подвійну експертизу: 23 експерти допомагають учителям з підготовкою матеріалу та присутні на зйомках, ще 58 фахівців підключились до пост-продакшену.

"Згодом записаний матеріал може доповнюватися, розширюватися, поглиблюватися й використовуватися й надалі - навіть після закінчення карантинних заходів. Особливо це може стати в пригоді вчителям та школярам, які живуть у віддаленій місцевості й не завжди мають доступ до якісних навчальних матеріалів", - зазначили в Офісі президента.

Велику роль у популярності онлайн-школи відіграла участь в уроках зірок шоу-бізнесу, відомих спортсменів, телеведучих та громадських діячів. Загалом "Всеукраїнську школу онлайн" вже відвідало майже 170 зіркових гостей.

Планується, що уроки транслюватимуться щонайменше до завершення карантину.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ