Події

Кабмін у середу має намір затвердити порядок використання коштів Фонду боротьби з COVID-19

Кабінет Міністрів України має намір затвердити порядок використання коштів Фонду боротьби з COVID-19, свідчить відповідний проект постанови в порядку денному урядового засідання в середу.

Згідно з документом, кошти фонду пропонується спрямовувати на заходи з боротьби з COVID-19, доплати медпрацівникам та деяким іншим категоріям співробітників, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів під час карантину.

Окрім цього, кошти фонду пропонується спрямовувати на грошову допомогу громадянам похилого віку, одноразову допомогу членам сімей загиблих від COVID-19 медпрацівників, трансферт Пенсійному фонду, фінансування Фонду соціального страхування та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на поворотній або безповоротній основі.

Фонд боротьби з COVID-19 може бути використаний для поповнення резервного фонду держбюджету, а також для відновлення видатків держбюджету (включно з трансфертами місцевим бюджетам), йдеться в постанові.

Пропонована проектом постанови процедура виділення коштів із фонду передбачає, що відповідні рішення ухвалює уряд, після чого головний розпорядник цих коштів має погодити його з парламентським комітетом з питань бюджету.

"Головний розпорядник до 5-го числа місяця, що настає за звітним, подає комітету Верховної Ради з питань бюджету, Кабміну та Мінфіну інформацію про використання бюджетних коштів, їх повернення до держбюджету", - йдеться в проекті постанови.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ