Події

У Сумах поліція відкрила провадження через смерть жінки, яку через високу температуру лікарні не хотіли приймати на лікування

Правоохоронці у м. Суми розпочали кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками, що призвело до смерті 79-річної жінки, повідомляє відділ комунікації поліції Сумської області.

"Увечері 20 квітня до приймального відділення Сумської обласної клінічної лікарні бригадою швидкої допомоги була доставлена 79-річна жителька Путивльського району, яка з грудня минулого року проживала в Сумах у доньки. Жінка мала високий рівень цукру в крові та високу температуру тіла. Попри всі намагання бригади медиків швидкої надати допомогу хворій, її стан не покращився, а спроби передати немічну жінку на лікування до декількох лікарняних закладів обласного центру виявилися безуспішними - людину з високою температурою медичні заклади приймати не хотіли", - йдеться у повідомленні поліції на сторінці у Facebook.

Так, після дзвінка фельдшера бригади швидкої до поліції, жінку взяли до приймального відділення Сумської обласної клінічної лікарні, де вона і померла.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Наразі слідство з'ясовує всі обставини події.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ