Події

Мінреінтеграції повідомило про блокування сайту в РФ через інформацію про приховування даних стосовно хворих Covid-19 в Криму і на Донбасі

Роскомнадзор на вимогу Генпрокуратури РФ заблокував на території РФ сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України через новини щодо приховування інформації про хворих Covid-19 в окупованих Криму і на Донбасі, повідомляється на сторінці Мінреінтеграції в Facebook у понеділок.

"Претензії викликала новина про приховування хворих Covid-19 в Криму і на Донбасі. Росію стурбували дані з тимчасово окупованих нею українських територій про дефіцит тестів, про те, що перевірки там проходять тільки "чиновники" російських окупаційних адміністрацій та військові, про те, що пацієнтам з відповідними симптомами там ставлять діагноз ГРВІ, а з лікарів беруть зобов'язання про нерозголошення реальної ситуації", - йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції зазначають, що Роскомнадзор і Генпрокуратура РФ продовжують ігнорувати інформацію про летальні випадки в ОРДЛО і інформацію від представників окупаційної адміністрації в Криму про те, що російське Міноборони планує заражених коронавірусом військових розміщувати в Севастополі.

"Впевнені, що приховування російською окупаційною владою в Донецькій і Луганській областях і в Криму реальних даних щодо захворюваності коронавірусом - лише привід для блокування сайту нашого Міністерства. Головними факторами таких дій є абсолютно конкретна позиція щодо незаконних дій країни-агресора на українських територіях, нехтування нормами міжнародного права ... тощо", - зазначили у відомстві.

У повідомленні наголошується, що ситуація з сайтом Мінреінтеграції України - це перший випадок блокування Генпрокураторою РФ державного сайту іншої країни.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ