Події

Радіаційний фон у Києві та області в межах норми, пожежі менше впливатимуть на повітря в столиці після зміни вітру, повідомили Зеленському в ДСНС

Радіаційний фон у зоні відчуження ЧАЕС, Києві та області в межах норми і не перевищує фонових значень, а забруднення повітря в столиці не пов'язане з пожежами в Чорнобильській зоні, зазначив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін на щоденній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського.

"Загрози стратегічним об'єктам зони відчуження, таким як "Укриття", сховище радіаційних відходів тощо, немає. А на Житомирщині горить лісова підстилка, залишки деревини та очерет, повідомили Володимиру Зеленському", - зазначає в суботу прес-служба Глави держави.

Найближчими днями опадів не очікується, а рятувальники створили резерв сил на випадок погіршення ситуації. На початку наступного тижня вітер змінить напрямок на північний, очікується зменшення впливу загорянь на забруднення повітря в столиці, повідомили в ДСНС.

"Головне, що вогонь не розростається і вдається його подолати. Стежте за тим, чи потребує хтось допомоги або евакуації",- наголосив Зеленський.

Президенту повідомили, що згорілі унаслідок пожеж будівлі були залишеними. Глава держави наголосив, що, як і раніше, триматиме ситуацію з пожежами на контролі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ