Події

В Естонії як джерело поширення коронавірусу закрито гуртожиток Тартуського університету

В Естонії керівник надзвичайного стану, прем'єр-міністр Юрі Ратас (Juri Ratas) підписав розпорядження, метою якого є покласти край поширенню COVID-19 в гуртожитку Тартуського університету.

Як повідомили в суботу "Інтерфаксу" в прес-службі уряду, люди, які проживають у гуртожитку, повинні залишатися в своїх квартирах до прибуття результатів тестів на COVID-19 і уникати контактів з іншими ... "Студенти, чий тест на COVID-19 виявиться позитивним, мають залишатися в ізоляції в гуртожитку на Раатусе (Raatuse), 22 до повного одужання".

Обмеження на пересування поширюється на людей, що живуть в гуртожитку до проведення їм тесту на COVID-19, з'ясування кола близьких контактів заражених і прибуття результатів. Для того, щоб уникнути поширення інфекції, гуртожиток буде розділено на три зони. Мешканців розподілять на осіб, чий тест на коронавірус виявився позитивним і на людей, що близько контактували з хворими, або не стикалися з ними.

Особи, котрі близько контактували з хворими, але аналізи яких виявилися негативними, повинні будуть на два тижні залишатися в гуртожитку в своїй квартирі і стежити за своїм здоров'ям. Їм буде забезпечено можливість бувати на свіжому повітрі.

Мешканці гуртожитку, які не стикалися з зараженими і чий тест дасть негативний результат, можуть пересуватися поза гуртожитком з урахуванням обмежень, поширених на все суспільство.

Дотримання обмежень на пересування контролюватиме департамент поліції і прикордонної охорони.

Як повідомили "Інтерфаксу" у департаменті здоров'я Естонії, в гуртожитку університету 9 квітня святкувався день народження за участю 14 студентів, частина з яких була заражена COVID-19.

Під час перевірок стану здоров'я 6 осіб визнані хворими коронавірусом, ще 42 мешканці з поверху гуртожитку, на якому відбулася вечірка, чекають вердикту медиків. Всього буде потрібно провести близько 200 тестів серед людей, що контактували з ними, зазначив департамент.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ