Події

Вертикаль санітарної служби умовно сформовано - Ляшко

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляє про успішне формування структури санітарної служби в Україні.

"Вертикаль санітарної служби умовно сформовано. Я вже призначив у кожній області головного державного санітарного лікаря, у двох областях уже навіть відбулася заміна. За цей період кожного керівника лабораторного центру призначено головним державним санітарним лікарем конкретної території України", - сказав Ляшко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На запитання, наскільки місцеві осередки санітарної служби допомагають у боротьбі з коронавірусом, він відповів: "Звісно, допомагають. На них наразі лягає основне навантаження, оскільки саме вони вживають профілактичних, протиепідемічних заходів, саме вони працюють із виявленням контактних осіб, внесенням їх до бази".

Також, за словами заступника міністра, працювати з контактними особами допомагає Національна поліція, "оскільки сил і засобів протиепідемічної служби на це не вистачає". "Поліція активно долучається, і в кожному окремому випадку допомагає проводити розслідування. Наприклад, у Чернівецькій області з першого дня ми працювали з поліцією, епідеміологи координували роботу, а контактних осіб допомагала шукати поліція", - розповів Ляшко.

Повністю інтерв'ю Ляшка буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ