Події

Зеленський: Від нашої поведінки на Великдень залежатимуть подальші терміни карантину

Президент України Володимир Зеленський вкотре закликав українців відзначати Великдень вдома, від чого багато в чому залежатиме спокійне проходження епідемії коронавірусу в країні.

"Упевнений, ви знаєте про ситуацію в Києво-Печерській лаврі. Наразі на території монастиря підтверджено вже майже 100 хворих на коронавірус, і, на жаль, є два летальних випадки. Всім хворим ми бажаємо якнайшвидшого одужання. Але вся ця ситуація показує, що для коронавірусу не важлива ваша національність, стать або віросповідання. Показує, що не можна ставитися до хвороби легковажно", - сказав він у відеозверненні до українців у вівторок.

Зеленський знову закликав українців на Великодні свята бути вдома, і радий, що, згідно з соціологічними опитуваннями, майже 90% українців так і планують зробити. Він нагадав, що є домовленості з українськими медіагрупами, і громадяни зможуть побачити трансляцію богослужінь із усіх церков на телевізійних каналах України.

"Кожен із нас розуміє, що цього року доведеться змінювати традиції. І робити це заради власної безпеки - це зрілість і мудрість нації. Від нашої поведінки на Великдень, від нашої дисципліни залежатимуть подальші терміни карантину. Як я і говорив раніше - ми всі хочемо якнайшвидше подолати хворобу, мати гарне і традиційне літо. Давайте разом постараємося заради спільної мети, і святкуватимемо Великдень вдома. Це стосується не лише освячення кошиків, це стосується і традиційних пікніків та походів у гості. Не цього року. Будь ласка, заради безпеки себе та ближнього", - наголосив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ