Події

ДБР завершило розслідування у справі екс-слідчого, причетного до незаконного кримінального переслідування активістів Євромайдану

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв'язку з масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування у справі екс-правоохоронця, причетного до незаконного повідомлення про підозру учасникам протестів.

"Слідство встановило, що протягом грудня 2013 року - лютого 2014 року підозрюваний безпідставно склав і підписав повідомлення про підозру трьом учасникам акцій протесту. Також колишній міліціонер подав до районного суду міста Києва клопотання про обрання стосовно потерпілих запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, які суд протиправно задовольнив", - повідомляє прес-служба ДБР.

Колишнього старшого слідчого районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві підозрюють у зловживанні владою та службовим становищем (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України), службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК), притягненні завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднаному з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину, зі штучним створенням доказів та фальсифікацією (ч. 2 ст. 372 КК) і незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК).

Матеріали провадження передано для ознайомлення стороні захисту, після чого обвинувальний акт буде передано до суду.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ