Події

У Рівненській області обстежують лікарів на наявність в організмі коронавірусу

У Рівненській області за допомогою ПЛР-тестів будуть обстежувати медиків на наявність коронавірусної інфекції Covid-19, повідомив голова обласної державної адміністрації Віталій Коваль.

"Для безпеки лікарів і впевненості пацієнтів у безпечному госпітальному середовищі обласна комісія ТЕБ та НС розширила алгоритм дослідження осіб, що підлягають обстеженню на коронавірус. До переліку додали медичний персонал. Їх перевірятимуть за допомогою ПЛР-тестів" - написав глава ОДА на сторінці в Фейсбуці.

Як зазначається, такі обстеження відбуватимуться в три черги. Зокрема, у медиків, які мають прояви гострих респіраторних захворювань, у лікарів, які ближче контактують з колом хворих Covid-19, у медиків, які контактували з медперсоналом, що лікує хворих на Covid-19 і членів сімей лікарів, що мають прояви ГРЗ.

"Значна частина респіраторних інфекцій потрапляє в медустанову ззовні. Саме від членів сімей, знайомих і друзів медперсоналу", - зазначив голова ОДА.

Крім того, за його словами, 10 квітня в Рівненській обласній лікарні провели 53 швидких тестів для працівників реанімації, травматології та лабораторії, що перебувають на зміні. Всі результати - негативні. З понеділка продовжать тестувати інших.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ