Події

Мін'юст повинен не допустити катастрофічної ситуації в місцях відбування покарання і СІЗО

Заступник керівника Офісу президента України Андрій Смирнов провів нараду, на якій обговорювалася готовність установ системи Державної кримінально-виконавчої служби (ДКВС) до протидії поширення коронавірусу.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, учасники наради в середу обговорили питання забезпечення даних установ засобами індивідуального захисту для працівників і утримуваних осіб, медичного забезпечення, а також питання можливої амністії громадян, які відбувають покарання за злочини невеликої тяжкості.

"Установи ДКВС, враховуючи режим їх роботи і відсутність належного медичного сервісу, вимагають окремої уваги в умовах пандемії. Ключове завдання Міністерства юстиції - не допустити катастрофічну ситуацію в установах відбування покарання і в слідчих ізоляторах", - зазначив Смирнов.

Він сподівається, що судова система також буде враховувати при розгляді запобіжних заходів ситуацію з поширенням коронавірусу.

Міністр юстиції України Денис Малюська зазначив, що в парламент внесено законопроект, яким пропонується обмежити підстави для тримання під вартою і розширити можливості для відтермінування вироку.

Також обговорювалося питання забезпечення установ кримінально-виконавчої служби засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зазначила проблему низької поінформованості персоналу установ кримінально-виконавчої служби про правила дезінфекції приміщень і санітарно-епідеміологічних вимог в умовах поширення коронавірусу.

Міністр юстиції Малюська поінформував, що планується створити стабілізаційний фонд для підтримки працівників кримінально-виконавчої системи.

Заступник голови ОП Смирнов вважає, що в умовах поширення коронавірусу ДКВС може захистити своїх співробітників і власними силами. Зокрема, завдяки залученню швейного виробництва в установах системи можна налагодити випуск медичних масок. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко підтримав ідею про оперативну сертифікацію цієї продукції.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ