Події

СБУ викрила керівництво "Донецькоблгаз" на махінаціях з природним газом більше ніж на 1,7 млрд грн

Співробітники Служби безпеки України викрили топ-менеджмент ВАТ "Донецькоблгаз" на реалізації схеми з розтратою державного природного газу на мільярди гривень, повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники спецслужби встановили, що деякі промислові підприємства Донецької області з 2017 року споживали державний природний газ безкоштовно. При цьому керівництво ВАТ "Донецькоблгаз" "перекидало" борги за спожиті комерсантами енергоресурси на рахунки жителів області", - йдеться в повідомленні.

Так сформувалася штучна заборгованість населення за нібито спожитий ним природний газ у сумі понад 1,7 млрд грн. Встановлено, що зловмисники розробили та впровадили у виробничій діяльності товариства програмне забезпечення з прихованою функцією ведення подвійної бухгалтерської звітності.

За результатами проведених обшуків у "Донецькоблгаз" та за місцем проживання фігурантів кримінального провадження вилучено речі та документи, що підтверджують протиправну діяльність топ-менеджменту компанії.

Вирішується питання про повідомлення підозри про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України, та обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ