Події

Активістку "Братства" посадили до СІЗО за спробу підсмажити яєчню на Вічному вогні торік, стверджують її соратники

Активістку "Братства" Ганну Сінькову заарештовано за те, що 16 грудня 2010 року вона намагалася підсмажити яєчню та сосиски на Вічному вогні в парку Вічної слави в Києві, повідомляється на сайті "Братства" в понеділок.

Згідно з розміщеною інформацією, Г.Сінькову затримали 29 березня 2011 року, прокуратура Печерського району пред'явила їй обвинувачення за ст. 297 Кримінального кодексу України.

"Братство" також стверджує, що 1 квітня, "незважаючи на численні клопотання про взяття на поруки громадських діячів і депутатів Київської обласної ради", Печерський суд Києва ухвалив рішення на час слідства тримати дівчину в Лук'янівському СІЗО.

Агентству "Інтерфакс-Україна" поки що не вдалося отримати підтвердження цієї інформації у правоохоронців.

Як повідомлялося, в грудні 2010 року затримали 32-річну киянку, одну з учасниць подій у столичному парку Вічної слави. За інформацією деяких ЗМІ, йшлося про Ганну Донець.

Тоді міліція повідомила, що стосовно затриманої слідчий відділ Печерського райуправління порушив кримінальну справу за ст. 2 ст. 296 КК України. Жінці обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Напередодні інциденту прес-служба "Братства" поширила посилання на відеоролик, де четверо невідомих осіб спробували приготувати на Вічному вогні яєчню та сосиски. Свої дії порушники фіксували на відеокамеру.

Після появи в Інтернеті інформації та відео інциденту правоохоронці провели службове розслідування, під час якого встановлено, що 16 грудня двоє співробітників патрульно-постової служби запобігли спробі приготувати на вогні біля монумента яєчню та сосиски. Проте, як з'ясувалося, після видворення з парку зловмисники повернулися й продовжили розпочате.

За результатами розслідування двох міліціонерів звільнено, ще трьох притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ