Події

Кличко: Ті, хто не хоче контактувати з моніторинговим центром і перебувати в обсервації, спілкуватимуться з правоохоронцями

Моніторинговий центр контролює дотримання киянами правил самоізоляції та обсервації, за порушення складаються адмінпротоколи та відкриваються кримінальні справи, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Під час онлайн-брифінгу у вівторок мер нагадав, що в Києві працює моніторинговий центр, у групі контролю якого перебувають майже 40 тисяч киян, які прибули з-за кордону або контактували з хворими.

"Моніторинговий центр здійснив уже майже 1,5 тисячі результативних контактів для отримання інформації: дзвінків і опитувань про самопочуття, перебування в самоізоляції, про контакти останніми днями... Фахівці центру надають рекомендації або необхідну допомогу", - розповів міський голова.

"Важливий аспект їхньої роботи - це моніторинг дотримання певними категоріями самоізоляції чи обсервації. Ті, хто відмовляється йти на контакт із нашим центром, сто відсотків матимуть справу з правоохоронцями", - заявив мер.

Він повідомив: "На сьогодні вже складено 574 адміністративні протоколи, 91 тис. 800 грн стягнуто до бюджету. Відкрито одне кримінальне провадження у зв'язку з небезпекою зараження вірусом і три кримінальні провадження за порушення карантинних обмежень".

Кличко запевнив, що вся інформація про киян, яку має моніторинговий центр, надійно захищена.

Міський голова ще раз звернувся до жителів столиці з проханням серйозно ставитися до свого здоров'я.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ