Події

Венедіктова взяла на особистий контроль кримінальні провадження за фактами насильства проти дітей, позбавлених батьківського піклування, - Офіс генпрокурора

Керівництво Офісу генерального прокурора взяло на особистий контроль провадження за фактами насильницьких злочинів проти дітей, влаштованих у державних установах, дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім'ях і сім'ях патронатних вихователів.

Звіт про стан досудових розслідувань і судових розглядів у кримінальних провадженнях за правопорушеннями, вчиненими проти дітей, заслухали генеральний прокурор Ірина Венедіктова та заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов, повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

"Прокуратура має зосередити увагу на захисті дітей-потерпілих, особливо тих, які зазнають насилля, перебуваючи під опікою держави. Ми маємо контролювати розслідування кожного злочину стосовно дітей, позбавлених батьківського піклування. Їхня безпека і справедливість щодо них – наша особлива зона відповідальності. Якщо замість реабілітації та тепла діти отримують побої та зґвалтування – прокуратура має реагувати найжорсткішим чином. Ми маємо зараз провести ревізію всіх таких справ і перевірити, чи належним чином правоохоронна система спрацьовує в кожному конкретному випадку", - зазначила Венедіктова.

Наразі в органах прокуратури розширено повноваження підрозділів захисту прав дітей та протидії насильству. Вони отримали завдання проаналізувати, чи вилучалися на час розслідувань потерпілі діти із закладів та прийомних дітей, чи відсторонювалися від посад особи, які підозрювались у протиправних діях стосовно вихованців. Також будуть вивчені вироки в таких провадженнях, зокрема те, чи позбавлялись особи, які вчиняли злочини проти дітей, права надалі з ними працювати.

Найближчим часом заплановане проведення координаційної наради з питань захисту дітей і протидії злочинам проти них з усіма правоохоронними органами.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ