Події

З Туреччини в Україну прибув пором із 35 українцями на борту, всі вони пройдуть 14-денну обсервацію

У понеділок із Туреччини в Україну поромом Карасу-Чорноморськ прибули 35 українців, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"З Туреччини пором вирушив в Україну 4 квітня. А вже сьогодні вранці його зустрічали в Чорноморському морському торговельному порту. Громадяни України змогли повернутися на батьківщину за сприяння Міністерства закордонних справ та, зокрема, Генерального консульства України в Стамбулі", - повідомили в прикордонному відомстві.

Згідно з інформацією, першими на борт судна піднялися фахівці Лабораторного центру Мінохорони здоров'я України на водному транспорті, які обстежили стан здоров'я всіх пасажирів і членів екіпажу. Симптомів захворювання не виявлено.

Після цього прикордонники розпочали оформлення пасажирів і водіїв.

"Відповідно до рішення уряду зазначена категорія осіб має пройти обов'язкову обсервацію протягом 14 днів, про що всі громадяни підписали інформаційні згоди. Обсервацію вони проходитимуть в одному з визначених Одеською обласною державною адміністрацією місць", - розповіли у відомстві.

Пасажирів порома у супроводі співробітників Нацполіції доставили на базу обсервації, де за станом їхнього здоров'я постійно спостерігатимуть медичні працівники.

"Як зазначає Генеральне консульство України в Стамбулі, в умовах закриття авіапростору, сполучення між містами і посилення заходів безпеки в Туреччині ця логістична можливість повернення в Україну з Туреччини є єдиною", - наголосили в Держприкордонслужбі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ