Події

Комунальні служби спільно з правоохоронцями контролюють у Києві дотримання карантину - КМДА

У Києві дотримання заходів карантину контролюють міські комунальні служби спільно з муніципальною вартою і правоохоронцями, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Не всі кияни усвідомили реальність загрози своєму життю та життю рідних і близьких і знехтували попередженням. Саме тому ми посилюємо заходи безпеки із залученням правоохоронців. Уже перше патрулювання показало, що містяни з розумінням ставляться до таких заходів і готові виконувати умови карантину", - зазначено в повідомленні.

Як наголошується, вже встигли перевірити столичні парки та сквери, а також спортивні й дитячі майданчики в усіх районах. Зокрема, зафіксовано низку порушень, за результатами яких співробітники комунальних служб склали відповідні перші протоколи.

"У нас є чітке завдання не допустити поширення епідемії у столиці, а це можливо лише за умови точного виконання всіх карантинних заходів. Кияни мають зрозуміти, що карантин – це не канікули, і наразі не та ситуація, коли з хворобою можна жартувати. Відповідні зауваження та складені протоколи – поки що попереджувальний захід, із понеділка карантин входить у більш жорстку фазу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів оприлюднив постанову №255 від 2 квітня про посилення карантинних заходів у п'ятницю, які почнуть діяти з 6 квітня. Зокрема, посилюються карантинні заходи, зокрема заборона на перебування у громадських місцях без респіратора або маски, на переміщення групами більше двох, крім необхідності супроводжувати дітей, заборона на перебування в громадських місцях дітей віком до 14 років без супроводу батьків.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ