Події

За фактом обстрілу бойовиками території біля школи в Новотошківському на Луганщині відкрито кримінальну справу

Незаконні збройні формування на Донбасі 1 квітня обстріляли територію в безпосередній близькості зі школою в селищі Новотошківське (Луганська обл.), правоохоронці відкрили кримінальне провадження, повідомили в прес-службі прокуратури регіону.

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області спільно з ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях задокументували результати обстрілу 1 квітня 2020 пришкільної території та житлового сектора в м.Новотошківському Попаснянського району Луганської області. За даним фактом прокуратура Луганської області почала кримінальне провадження за ч.1 ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) КК України.

Під час огляду місця події було встановлено, що обстріл здійснений з боку НЗФ із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. "Один із снарядів розірвався на пришкільній території, в безпосередній близькості від приміщення навчально-виховного комплексу і на відстані менше 10 метрів від п'ятиповерхового житлового будинку", - зазначили в прокуратурі.

"Такі дії НЗФ РФ несуть пряму загрозу життю і здоров'ю цивільного населення і дітей. Це суперечить нормам міжнародного гуманітарного права, а саме статті 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року та статті 25 Гаазької конвенції 1907 року", - йдеться в повідомленні.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим 3 управління ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ