Події

На Херсонщині поліція відкрила провадження через видачу лікарнею тіла померлої пацієнтки, у якої пізніше підтвердили Covid-19

У Херсонській області правоохоронці відкрили кримінальне провадження стосовно працівників районної лікарні за фактом можливого порушення норм запобігання інфекційним хворобам, повідомляє прес-служба поліції Херсонської області.

"На Херсонщині працівники районної лікарні допустили порушення норм і правил запобігання інфекційним хворобам. Не дочекавшись результатів зробленого лабораторного дослідження на коронавірус, вони видали для поховання тіло померлої пацієнтки її родичам. Пізніше тест виявив у жінки хворобу Covid-19".

"Як встановили правоохоронці, до Олешківської центральної районної лікарні було госпіталізовано 68-річну пацієнтку з попереднім діагнозом - пневмонія. У неї відібрали матеріали для проведення лабораторного дослідження на наявність коронавірусу. На жаль, пацієнтка померла", - йдеться у повідомленні поліції на сторінці у Facebook.

Так, співробітники районної лікарні допустили порушення правил і норм, встановлених із метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, оскільки 1 квітня вони видали рідним для поховання тіло жінки, не отримавши остаточних результатів тестування на інфекційне захворювання Covid-19.

У результаті діагноз коронавірусної хвороби у жінки підтвердився, отже, тіло було поховано без дотримання вимог розпорядження керівника робіт із ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов'язаної з поширенням коронавірусної хвороби, що свідомо могло спричинити поширення цього захворювання.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці встановлюють коло осіб, які контактували з жінкою і були присутні на її похороні. Ці громадяни пройдуть медичне обстеження, їм будуть проведені експрес-тести на наявність коронавірусу і вони перебуватимуть на самоізоляції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ