Події

Салони краси в Києві не відкриватимуться до поліпшення ситуації з поширенням коронавірусу

У столиці салони краси, масажні кабінети, громадський транспорт не відновлять свою роботу до спаду інфікування коронавірусом, заявляє мер Києва Віталій Кличко.

У середу ввечері в ефірі телеканалу "Україна 24", коментуючи інформацію про можливе відкриття салонів краси та масажних салонів у столиці, мер сказав: "Нелогічним видається. З одного боку, обмежуємо пересування містом, упроваджуємо жорсткіші заходи, а потім дозволяємо різним салонам і перукарням працювати".

"Таке питання було порушено, ми розглядаємо такі можливості в майбутньому, коли пік захворювання вже буде пройдено", - пояснив міський голова.

Він наголосив: "Ми відпрацьовуємо алгоритм виходу столиці з критичних умов, але на сьогодні питання відкриття салонів не стоїть".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи означає це, що до 24 квітня жінки самостійно робитимуть манікюр і зачіски, Кличко сказав: "Так, вибачте, будь ласка. Мер Палермо сказав дуже жорстку річ: "Вибачте, на кладовищі на вашу зачіску ніхто дивитися не буде".

Аналогічна ситуація, за словами мера, і з можливістю відновлення роботи громадського транспорту, зокрема метрополітену.

"У мене чітка відповідь. 8 березня в Іспанії кількість хворих була трохи більше ніж 600. На сьогодні - 85 тисяч. Ми робимо все, що від нас залежить, щоб поширення цієї хвороби не відбувалося", - сказав Кличко.

Він зазначив, що наразі столичні медики справляються з тими викликами, які стоять перед ними. "В нас лише 132 випадки, а якщо в нас захворювання обчислюватиметься тисячами випадків ... Незважаючи на те, що медична система в Італії, Іспанії, США набагато краща, ніж в Україні, вони не можуть упоратися з цим. Це (багаторазове збільшення кількості хворих - ІФ) може призвести до колапсу медичної системи", - висловив думку мер міста.

"Якщо кількість захворювань обчислюватиметься тисячами, єдине, що можемо вам рекомендувати, - залишатися вдома й читати "Отче наш", - підсумував Кличко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ