Події

З Нью-Йорка вилетів спецрейс із понад 300 українцями на борту - посольство України

Спецрейс із 354 українцями на борту, які не могли дістатися додому після закриття кордонів через пандемію коронавірусу, вилетів із Нью-Йорка (Сполучені Штати Америки), повідомила прес-служба українського посольства в США.

"Спецрейс FlyUIA за маршрутом Нью-Йорк - Київ вилетів відповідно до розкладу. Спасибі екіпажу за турботу про 354 пасажирів", - йдеться в повідомленні дипвідомства в мікроблозі Twitter.

Зокрема, на сторінці посольства у Facebook зазначається, що "цим літаком також вдалося відправити 39 дітей, які навчалися в США за програмою FLEX, а також двох українських ветеранів, які через втрату зору проходили реабілітацію в США".

Крім того, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) забезпечила всіх пасажирів спецлітака декількома масками, які можна змінювати протягом тривалого перельоту.

У свою чергу посольство України у Вашингтоні, генеральне консульство України в Нью-Йорку і постійне представництво України при ООН передали на літак партію масок KN90, які екіпаж роздасть пасажирам перед посадкою в Борисполі, щоб українці мали можливість захистити себе й оточуючих під час переїзду до місця свого проживання.

"Працюємо далі над поверненням громадян додому", - наголосили в посольстві.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заявив, що до кінця п'ятниці, 27 березня, буде повністю закрито державний кордон України та припинено всі пасажирські перевезення.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ