Події

Ємець закликає створити в МОЗ єдиний оперативний штаб протидії коронавірусу для більшої ефективності боротьби з загрозою

Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець закликає створити в Міністерстві охорони здоров'я єдиний оперативний штаб протидії коронавірусу для більшої ефективності боротьби з загрозою і зменшення кількості жертв.

"Я наполягаю на створенні в Міністерстві охорони здоров'я України єдиного оперативного штабу протидії коронавірусу, в поєднанні з іншими службами. Ми ще можемо знизити кількість жертв. Якщо діятимемо рішуче", - сказав він у зверненні, розміщеному в середу ввечері на сторінці МОЗ України в Facebook.

Ємець вказав, що зараз фіксуються вогнища спалаху епідемії коронавірусної інфекції на території України, яка "стрімко поширюється". "І ці цифри будуть збільшуватись. Я завжди говорив і буду говорити людям правду: кількість жертв зростатиме", - зазначив він.

Міністр пояснив, що Європа і Україна вже не змогли не впустити вірус на свою територію, але, на його думку, Україна ще може жорсткими заходами локалізувати поширення інфекції, чого не вдається в Європі, і що вдалося зробити Китаю.

При цьому він констатував, що медична система України з багатьох причин не готова до третього етапу боротьби з пандемією - госпітального або етапу лікування.

"За 21 день моєї роботи на посаді міністра нашій команді вдалося відновити вертикаль державного санітарного лікаря, яка успішно існує в інших країнах. Фахівці з контролю над епідемією, разом із представниками поліції, прикордонниками, мобільними бригадами швидкої допомоги та іншими службами ще можуть зупинити тотальне поширення інфекції. На третьому етапі я відновлюю клінічну вертикаль фахівців інтенсивної терапії та реанімації. Ці фахівці в існуючих, дуже важких умовах, можуть зменшити смертність від ускладнень цієї хвороби", - розповів він про заходи, які зараз діють.

Ємець наголосив, що роками українську медицину руйнували, і в нинішній ситуації "деякі навмисно створюють перешкоди в роботі міністерства".

"З усією відповідальністю заявляю: якщо нам і далі будуть заважати працювати, кількість жертв може бути катастрофічною", - заявив він.

При цьому Ємець впевнений, що вся вертикаль влади підтримує його команду в цій нелегкій місії. "Тільки разом ми зможемо перемогти цього невидимого ворога", - переконаний він.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ